Team

Nadat hun collega's de diagnose ALS kregen, besloten Dazure, Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen de handen ineen te slaan om zoveel mogelijk geld op te halen. Geld dat hard nodig is voor wetenschappelijk onderzoek. Wereldwijd wordt er vooruitgang geboekt en dat is goed nieuws. Maar zolang er nog geen oplossing is, geven wij niet op!

Daarom ontstond in de zomer van 2022 het idee een speciaal evenement te organiseren voor de financiële branche, met de voorwaarde dat het een jaarlijks terugkerend karakter krijgt. Ook moeten de organisatiekosten gesponsord worden, op deze manier komt 100% van de donaties ten goede aan Stichting ALS Nederland. Wil jij meer weten over het ontstaan van het diner? Bekijk onderstaande video: 

Het projectteam voor het ALS Financieel Diner bestaat uit directie en vertegenwoordigers van Dazure, Nationale Waarborg, Zeevat Hypotheken & Verzekeringen en Stichting ALS Nederland.

Van links naar rechts

 Marian van Eldik| Stichting ALS Nederland
"ALS mag dan een zeldzame ziekte zijn, maar de impact ervan is verwoestend. Het is onze plicht om in actie te komen, niet alleen voor degenen die momenteel lijden aan deze genadeloze ziekte, maar ook voor de toekomstige generaties. Samen kunnen we hoop brengen, onderzoek stimuleren en een wereld creëren waarin ALS geen plaats meer heeft. Laten we onze krachten bundelen en de strijd aangaan, want alleen daardoor kunnen we een verschil maken en een einde maken aan het lijden dat ALS veroorzaakt."

Edward Zeevat | Zeevat Hypotheken & Verzekeringen
"Niets doen is geen optie."

Antoinette Kalkman | Nationale Waarborg
"Het wetenschappelijk centrum voor ALS in Utrecht stelt dat 1 op de 400 mensen ALS krijgt. Dat betekent dat tenminste 5 van onze directe zakenrelaties in de financiële branche deze ziekte nog krijgt. Wij vinden dat een beangstigend vooruitzicht. Voldoende geld voor wetenschappelijk onderzoek is de oplossing. Stop ALS, kom naar het ALS Financieel Diner."

Indra Frishert | Dazure
"ALS is een verschrikkelijke ziekte die (veel te) jonge mensen treft en dat moet stoppen! Er liggen nog duizenden DNA-sets te wachten op een analyse. Iedere analyse kost € 7.000,- en als ze allemaal gedaan zijn dan brengt dat ons dichter bij de oplossing om ALS uit te bannen. Het is dus echt een kwestie van veel geld inzamelen, aan de horizon ligt de oplossing te wachten. Elke ALS-diagnose is er één te veel!"

Frederique Kram | Stichting ALS Nederland
"Het is geweldig om te zien hoe de financiële sector zich door het organiseren van het ALS Financieel Diner inzet voor ALS! Ik ben er trots op dat ik vanuit Stichting ALS Nederland mag samenwerken binnen het projectteam en op deze wijze ook kan bijdragen aan een succesvolle editie."